Menu Content/Inhalt
Voorpagina Artikelen en Nieuws Nieuws Robert Huang wint VOS Student Excellent Award 2007 - Suriname

LoginSrananskoro

Tell A Friend

Tell a Friend!
Robert Huang wint VOS Student Excellent Award 2007 - Suriname
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geschreven door Administrator   
woensdag, 15 augustus 2007 23:26

Paramaribo - De 21-jarige Robert Huang van de Scholengemeenschap Lelydorp is gisteren in hotel Krasnapolsky uitgeroepen tot winnaar van de VOS Student Excellent Award 2007.

Hij was de uitverkorene uit 25 studenten van diverse scholen, met de beste resultaten. Onder meer de inzet en doorzettingsvermogen tijdens zijn studie gaf de doorslag. Op zijn zevende vertrok Huang naar China en kwam op 12-jarige leeftijd terug naar Suriname. Hij had dus veel in te halen, maar vanwege zijn doorzettingsvermogen was de jury de mening toegedaan dat hij de titel als best geslaagde student volkomen verdient. “Ga ervoor want je bent de toekomst”, is het motto van Huang.

De VOS Student Excellent Award is een initiatief van de Rotary Club Paramaribo. Het doel van deze activiteit die jaarlijks wordt gehouden, is om studenten die excelleren in de bloemetjes te zetten. Van de 25 leerlingen vielen naast Huang ook Meredith Ravenberg (2de), Ginay Bijnaar (3de), Sheryl van Gom (4de) en SuZanna Yang (5de) in de prijzen. De Rotary heeft een bedrag van US$ 7000 aan prijzen voor de 25 studenten gedoneerd gekregen. Surinam Airways stelde twee tickets ter beschikking voor de twee best geslaagden. Zij kunnen kiezen tussen Curaçao of Aruba.

De Rotary heeft een Studiefonds opgericht om geld binnen te halen dat gebruikt wordt om de studie aan de Anton de Kom Universiteit van 10 studenten die het moeilijk hebben, te betalen. De 19-jarige Santoescha Baboeram van het Natin kreeg ook een award. Zij woont in een buurt waar er geen elektriciteit is en heeft noodgedwongen alle jaren moeten studeren met kaarslicht. “Stel doelen vast, en geef prioriteiten om ze te halen”, zegt Baboeram.

Antoine Brahim, Acting - President RC Paramaribo Central, zegt dat er niet alleen wordt gekeken naar de noden van de samenleving, maar vooral ook naar de jeugd. “Er moet niet alleen gekeken worden naar goede schoolprestaties maar er moet ook gezorgd worden voor hun algemene ontwikkeling en de vorming van deze jeugdige burgers” , zegt hij.-.

Bron: DWT